Villalarm

Villalarm skyddar ditt hus

Som villa- eller husägare är det inte ovanligt att man kan känna en viss typ av oro när höstmörkret faller på. Under höst och vinterhalvåret är det mycket mörkt i Sverige, även när klockan är mitt på dagen, och det kan vara väldigt inbjudande för inbrottstjuvar att slå till.

Förhoppningsvis har man sett till att man har ett villalarm som fungerar som det ska. Tyvärr finns det både forskning och statistik som talar emot att larmen skulle vara så effektiva som man som husägare förväntar sig att dom ska vara. Det finns många olika typer av larm som man kan använda sig av, vissa erbjuder mer service än andra och priserna på dessa kan ligga kraftigt mycket över “normalpriset”. När det kommer till villalarm som är mycket dyra, är det vanligt att man får den servicen att en väktare åker ut till platsen om larmet skulle gå. Detta kan kännas mycket lockande och som en trygghet, men man bör även fundera på hur snabbt väktaren kommer att kunna vara på plats och om detta på något sätt kommer kunna stoppa ett pågående inbrott i tid.

Vilken typ av villalarm man bör välja beror mycket på hur man bor och vart huset är placerat. Är det så att man bor tätt med andra hus och har många grannar, är det sällan man behöver ett villalarm som är direkt uppkopplat till en larmcentral, utan det brukar vanligtvis räcka med ett alarm som antingen är kopplat till din egen mobil, eller ett larm som enbart ger ifrån sig ett riktigt högt ljud. Ett mycket högljutt alarm kan vara minst lika effektivt då man som inbrottstjuv är medveten om att alla grannar har blivit uppmärksammade på vad det är som händer.

Precis som om du skulle kolla efter ett elbolag eller jämföra priser på den allra senaste TV-modellen, kan du även jämföra larm och erbjudanden på internet. Idag finns det många sidor som man kan ha riktigt bra användning för när det kommer till att välja sitt första, eller ett nytt villalarm. Det finns dock några saker som man kan ha i åtanke innan man väljer ett larm till sitt hus.

  • Bor du nära andra människor eller ensligt till? Hur många ingångar har huset som behöver bevakas?
  • Var mycket försiktig om du handlar säkerhetslarm av en säljare som knackar dörr. Detta kan tyvärr vara en bedragare som redan är ute efter att ta sig in i ditt hem.
  • Jämföra priser kan vara svårt, därför kan man istället räkna ut vad kostnaderna blir för ett helt år och på så sätt jämföra företagen mot varandra.
  • Det är inte alltid det framgår speciellt tydligt av larmbolaget du köper larmet från, men se till att kolla upp om du får behålla villalarmet även när abonnemanget har löpt ut.

Trots att villalarm är väldigt nödvändigt att ha så gäller det att man även har sett till att alla andra typer av låsfunktioner fungerar som dom ska. Att ha ett ordentligt lås på alla fönster och dörrar är A och O för att förebygga inbrott.

Posted in

Permalink

Sociala Medier

Följ oss på: