Hemlarm

Hemlarm – tryggt boende

Oavsett hur man bor, villa, lägenhet eller liknande, så vill man känna sig trygg. I dagens samhälle, där många råkar ut för brott och inbrott så är osäkerheten stor. Det bästa sättet att skydda sig själv, samt sitt boende är genom att ha en bra försäkring samt ett bra hemlarm. Många försäkringar blir billigare och täcker mer om man har ett säkert hemlarm.

Många olika typer

Det finns idag flera olika typer av hemlarm, beroende på hur och var man bor och vad man vill att de ska göra. De flesta innebär att samtliga fönster och dörrar är larmade och att man måste slå in en kod när man kommer in för att avaktivera larmet. Om detta inte sker så skickas en larmsignal ut till det företag som man har anlitat, så kommer de hem och kontrollerar om det rör sig om inbrott eller inte. Det finns även mer avancerade hemlarm och lägenhetslarm där man kan välja att få vissa rum elleHemlarmr delar av rum filmat om larmkoden inte slås in. Detta är vanligast i rum där värdesaker finns, så som vid datorer och liknande. Man använder sig av denna typen av larm för att lättare kunna identifiera inbrottstjuvarna.

Larm som låter

När man tittar på film, ofta Hollywood film, så ser man att hemlarm är väldigt vanligt och att de börjar tjuta så fort man kliver in i en bostad som är larmat. Verkligheter är annorlunda, det finns hemlarm som låter för att försöka skrämma bort tjuvarna, men i regel är dagens hemlarm tysta. Att hemlarm idag är tysta är för att det inte ska bli stressande att slå in koden, samt att man hellre tar inbrottstjuvar på bar gärning genom vaktbolagen som kommer till platsen om koden inte slås in, än att skrämma bort tjuvarna. Larm som låter är vanligare i butiker än de är i svenska hem. Vill du veta mer om säkerhetslarm så kan du läsa om det här.

Rörelselarm

Det finns larm som larmar ut om något rör sig inne i bostad när man inte är hemma. Det är en annan typ av hemlarm som kan kopplas till fönster och dörrar. Fördelen är att om en inbrottstjuv väljer att vara händig och ta sig in på annat sätt än det vanliga så aktiveras larmet på grund av rörelse. Det går inte att föreställa sig hur smarta inbrottstjuvar är idag när det gäller att ta sig in i folks bostäder.

Nackdelen med den här typen av larm är att man inte kan ha djur eller något annat som kan utlösa larmet. Det går att ställa in olika former av huslarm efter ens behov, till exempel om man har husdjur som rör sig i bostaden. Det har hänt att vaktbolag har åkt till bostäder med hemlarm då de har larmat ut och så är det bara familjens husdjur som rör på sig.

Det är värt pengarna med hemlarm

Många tycker att det är oerhört dyrt att ha hemlarm och att det inte är värt pengarna. Om man inte får inbrott så kan det kanske kännas som slöseri med pengar, då man varje månad måste betala tjänsten, men om man däremot får inbrott så är pengarna väl värda. Det går inte att understryka nog hur viktigt det är med ett bra fungerande hemlarm och att det, i längden, är värt pengarna man betalar för den säkerhet och trygghet det ger.

Vill du veta mer så vänligen kontakta oss!

Posted in

Permalink

Sociala Medier

Följ oss på: